F3rm3catoru

CoMeNzI pEnTrU mIRC
Back
mary_disapered
SoReX`ScRiPt
StAtUsUrI<=>ToPiCuRi
AnUnTuRi
ToAtE nUmElE
Ce spun copii?
PeRlE BaC
HiPnOzZa
TeSt
CeLe 7 MiNuNi
ExTeMpOrAlE cOmIcE
Special pt site-urile voastre
Luati shi downloadati programe de flodat,virusat.........etc.(By F3rm3catoru)
Retele
FuNnY sMs
IsToRiA sTeLeI
BaNcUrI
CuLmI
Poze2
F3rm3catoru
SiTe`uRi
Glume
Poze
2 Programe pt yahoo messenger
Poze1
Poze masini
DoWnLoAd ScRiPt mIRC
CoMeNzI pEnTrU mIRC
SmS dE dRaGoStE
DeClArAtIi
DeSpRe ViAtZa
LuCeAfArUl sEc XXI
DeSpRe `uBiRe
Poze3
PoEzIi De DrAgOsTe

romanian.jpg

Sectiuni(By F3rm3catoru)

- Comenzi de nivelul 500 - Manager al canalului
- Comenzi de nivelul 450-499 - Administrator de incredere al canalului
- Comenzi de nivelul 400-449 - Administrator al listei de useri
- Comenzi de nivelul 200 - Operator al listei de useri
- Comenzi de nivelul 100 - Operator de canal
- Comenzi de nivelul 75-99 - Nou operator de canal
- Comenzi de nivelul 50-74 - User de incredere al canalului
- Comenzi de nivelul 25-49 - Obisnuit al canalului
- Comenzi de nivelul 1-24 - Access minim
- Comenzi de nivelul 0 - Toti ceilalti

Comenzi de nivel 500 : Manager de canal
Part - X va iesi de pe canal.
/msg x part <#canal>
Set - Schimba modurile speciale a lui X pentru canal.
/msg x SET <#canal>
* Variabile si Valori:
Autojoin - Cand este setat ON il face pe X sa intre intotdeauna pe canal. Cand este setat OFF il va face pe X sa iasa de pe canal si sa nu reintre dupa un netsplit.
/msg x set <#canal> autojoin
Massdeoppro -Numarul maxim de deopari pe care X le va accepta intr-o perioada de 15 sec. Orice user care depaseste va primi kick suspend (daca este in lista de accese) si un ban de nivel 25 pentru a preveni reoparea. Perioada de suspendare si a ban-ului este de 5 minute. Cand se seteaza massdeoppro valoarea acestuia poate fi de la 1 (care este cea mai sensibila) pana la 7 (care este cea mai putin sensibila). Valoarea 0 anuleaza aceasta optiune.
/msg x set <#canal> massdeoppro <0-7>
Noop - Aceasta optiune inseamna ca nimeni nu poate fi operator de canal cu exceptia lui X. Asta nu inseamna ca X nu poate fi controlat. Daca esti autentificat poti folosi comenzi ca KICK BAN etc. prin X doar ca nu poti fi tu insuti op.
/msg x set <#canal> noop
Strictop - Aceasta optiune va lasa doar user-ii autentificati de Nivel 100+ ca sa fie opati.
/msg x set <#canal> strictop

Comenzi de NIVELURI 450-499 : Administrator de incredere al canalului.

Set - Schimba modurile speciale a lui X pentru canal.
/msg x SET <#canal>
* Variabiles si Valori:
Autotopic - X va schimba topic-ul canalului in URL-ul si DESCRIPTION canalului odata la 30 de minute. Daca canalul este idle topicul nu va fi resetat.
/msg x set <#canal> autotopic
Description - Seteaza topicul 'default' al canalului (maxim 80 de caractere). Acest lucru NU afecteaza topicul canalului decat daca AUTOTOPIC este ON. Topicul poate fi vazut doar cu comanda CHANINFO (nivel 0). Daca nu e specificata nici o descriptie descriptia curenta va fi resetata.
Prescurtarea: DESC
/msg x set <#canal> description
sau
/msg x set <#canal> desc
Floatlim - Seteaza floating-limit on sau off. Daca aceasta setare este on X va reseta limita canalului in limita presetata in comanda FLOATMARGIN deasupra numarul de useri care se afla pe canal si intr-o perioada de timp presetata. Aceasta setare previne floodnet-urile de join si flood-ul canalului. Din default aceasta optiune este off. Cand este setata on comandata STATUS va arata setarile in linia 'Flags set:' si va aparea linia: 'FLOATLIM (MGN:3 PRD:20
GRC:1 MAX:0).' Aceasta inseamna ca FLOATLIM este setat on cu FLOATMARGIN 3 si FLOATPERIOD 20 de secunde cu FLOATGRACE 1 si fara FLOATMAX. Uitati-va la comenzile SET FLOATGRACE SET FLOATMARGIN SET FLOATMAX si SET FLOATPERIOD pentru mai multe informatii.

/msg x set <#canal> floatlim
Floatgrace - Seteaza valoarea floating-limit grace pentru a fi folosita in canal. Numarul poate fi intre 0-19. Aceasta setare face ca X sa nu seteze limita daca este mai mic decat valoarea grace. In alte cuvinte aceasta este valoarea care corespunde cu numarul mai mare de useri care intra sau iasa de pe canal inainte ca X sa schimbe limita. Ca rezultat X nu va fi incarcat cu multe schimbari de moduri. Valoarea din default este 1.

/msg x set <#canal> floatgrace <0-19>
Floatmargin - Seteaza floating-limit margin pentru a fi folisit in canal. Acest numar poate fi intre 2-20. Limita pe care X o reseteaza va fi: numarul de useri de pe canal + FLOATMARGIN. Valoarea din default este 3.
/msg x set <#canal> floatmargin <2-20>
Floatmax - Seteaza limita maxima pentru setarea floating-limit. Aceasta poate fi orice numar dorit si X va preveni schimbarea limitei canalului cu un numar mai mare decat numarul ales. Este posibil pentru canal ca sa limitati numarul de useri dorit pe canal pentru un timp dat. Valoarea din default este 0 care opreste setarea (off).
/msg x set <#canal> floatmax <0 | limita maxima dorita>
Floatperiod - Seteaza perioada floating-limit in secunde pentru a fi folosita inainte ca X sa reseteze limita canalului. Acest numar trebuie sa fie intre 20-200. Valoarea din default este de 20 de secunde.
/msg x set <#canal> floatperiod <20-200>
Keywords - Seteaza cuvintele cheie ale canalului care vor fi vazute cu comanda SEARCH (level 0). Daca nu e specificat nici un cuvant cheie variabila keywords va fi resetata.
/msg x set <#canal> keywords
Mode - Aceasta optiune va salva actualele moduri ale canalului ca default. Cand X ca intra pe canal va reseta modurile daca vre-un mod din cele salvate nu este setat in acel moment.
/msg x set <#canal> mode
Url - Poti face publica adresa (adresele) canalului cu aceasta optiune (maxim of 75 de charactere). Spatiile sunt permise facand posibila adaugarea mai multor URL-uri. Acest lucru nu afecteaza topic-ul canalului decat daca AUTOTOPIC este ON (nivel 450). DESCRIPTION si URL-ul pot fi vazute folosind comanda CHANINFO (nivel 0). Daca nu e specificat nici un url variabila URL va fi resetata.
/msg x set <#canal> url
Userflags - Determina daca da sau nu OP sau VOICE va fi setat automat AUTOMODE cand un nou user este adaugat la lista de accese. Valoarea 'default' este 0 (None). NOTA: Odata ce un user este in lista de accese comanda MODINFO AUTOMODE (nivel 400) poate fi folosita ca sa se schimbe individual.
* Valori:
0 = No AutoMode set pentru toti user-ii adaugati.
1 = Op AutoMode set pentru toti user-ii adaugati.
2 = Voice AutoMode set pentru toti user-ii adaugati.
/msg x set <#canal> userflags <0-2>
Join - Il face pe X sa intre pe canal.
/msg x join <#canal>


Comenzi de NIVELURI 450-499 : Administrator de incredere al canalului.

Adduser - Adauga un user la lista de accese a canalului. Nu poti folosi comanda ADDUSER la cineva care are access egal sau mai mare ca al tau.
/msg x adduser <#canal>
Clearmode - Sterge toate modurile canalului. Poate fi folosita cand canalul a fost inchis (set +i sau +k fara cunostinta ta).
NOTA: Aceasta nu este neaparat cea mai buna metoda de a intra pe canal deoarece alti useri sau boti care sunt operatori pe canal pot reseta modurile dupa ce le-ai sters. Vezi comanda STATUS (nivel 200) pentru alte informatii.
/msg x clearmode <#canal>
Modinfo - Urmatoarele comezi pot fi folosite pentru a face modificari la useri existenti.
* Variabile pentru ModInfo:
Access - Schimba nivelul accesului unui user. Accesul poate fi setat intre 1 si cu unu mai putin decat accesul tau (daca ai access 400 poti aloca un nivel maxim de 399 la alti useri).
/msg x modinfo <#canal> access
Automode - Schimba valoarea 'automode' a unui user in urmatoarele moduri: NONE OP sau VOICE. OP si VOICE il vor face pe X sa dea op respectiv voice la userii autentificati cand acestia intra pe canal. NONE X nu va face nimic cand un user autentificat intra pe canal.
/msg x modinfo <#canal> automode
Remuser - Sterge un user din baza de date a canalului. Trebuie sa ai acces mai mare decat acel user. Deasemenea te poti sterge singur daca nu esti managerul de canal (nivel 500). Managerii care vor sa se stearga singuri vor trebui sa faca 'purge' la canal.
/msg x remuser <#canal>

Comenzi de NIVEL 200 : Operator de userlist

Kick - Il face pe X sa dea kick la toti userii care se potriveste unei masti *!*user@*.host specificata dar nu da kick si la persoana care da comanda. Aceasta ar trebui sa fie o comanda putin folosita. Folosirea ar trebui limitata doar la flood pe canal sau
clone. Ai putea sa setezi un ban pe masca sau +i (invite mode) pe canal inainte de a da kick-ul pentru a preveni userii sa revina dupa ce au primit kick.
/msg x kick <#canal>
Status - Arata toate setarie lui X modurile canalului numarul de persoane si de operatori de pe canal si useri autentificati si daca se afla sau nu X pe canal. Userii care sunt curent autentificati sunt aratati astfel (in format 'username/nickname '). Userii care sunt autentificati cu multipli clienti sunt aratati in formatul urmator 'username/nickname1 nicknameN '. Nickname-ul unui user este aratat numai daca acel user se afla pe canal altfel numai username-ul si nivelul de acces sunt aratate. Posibilitatea de a vedea modurile canalului poate fi extrem de folositoare in cazul in care canalul este setat +k (parolat)
deoarece poti afla parola. Aceste comenzi merg chiar daca X se afla sau nu pe canal.
/msg x status <#canal>


Comenzi de NIVEL 100-399 : Operator de canal

Deop - Deopeaza una sau mai multe persoane din canal. Daca nu e specificat nici un nick si esti operator pe canal X te va deopa. NOTA: fi atent la limita de la MASSDEOPPRO (nivel 500).
/msg x deop <#canal> ...
Op - Da op unei sau mai multor persoane de pe canal. Daca nu e specificat nici un nick si nu esti op pe canal X iti va da op.
/msg x op <#canal> ...
Invite - X te va invita pe canal.
/msg x invite <#canal>
Suspend - Suspenda accesul unui user la X pe canalul respectiv pe o perioada specificata. Poti SUSPENDA accesul cuiva doar daca este mai mic decat al tau. Daca nu este specificat level-ul level-ul suspendului va fi din default accesul celui care a folosit comanda. Poti SUSPENDA pe cineva doar cu acces mai mic decat al tau. Durata maxima pentru SUSPEND este
de 372 de zile (8928 ore 535680 minute).
* Valori:
D = zile
H = ore
M = minute
/msg x suspend <#canal>
* Examplu: '5 d' = 5 zile (introduceti fara ghilimele)
Unsuspend - Scoate suspendul unui user la X. Poti folosi comanda UNSUSPEND doar pe un user cu access mai mic ca al tau iar level-ul suspendului trebuie sa fie mai mic sau egal cu propriul tau acces.
/msg x unsuspend <#canal>

Comenzi de NIVELURI 75-99 : Operator nou de canal

Ban - Adauga un ban pe un *!*user@*.host specificat la lista de banuri a lui X. Poti pune un ban pe un nick daca persoana este conectata sau sa folosesti o masca daca nu e online. Banuri care acopera un ban dat anterior va inlocui primul ban. Orice user de pe canal la care is se potriveste addresa banata va primi kick daca nivelul pe care e dat banul e 75+. Perioada este in ore cu valoarea maxima de 336 de ore (2 saptamani). Nivelul banului poate lua valori intre 1 si nivelul accesului tau pe canal. Motivul de ban poate avea maxim 128 de caractere. Daca nu este specificata durata sau motivul durata defaul va fi de 3 ore iar nivelul de ban este 75.
* Niveluri de Ban:
1-74 = Interzice unui user sa fie operator (+o) pe canal.
75+ = Interzice unui user sa fie pe canal.
/msg x ban <#canal>
Unban - Sterge o masca *!*user@*.host din lista de banuri a lui X si orice ban care se potriveste cu adresa. Poti sterge banuri din lista lui X daca sunt egale sau mai mici ca nivel cu nivelul tau de pe canal. Pentru a cauta in lista de banuri a lui X vezi comanda LBANLIST (nivel 0).
/msg x unban <#canal>

Comenzi de NIVELURI 50-74 : Obisnuit al canalului de incredere

Kick - X va da kick cuiva din canal; motivul este optional. Nickname-ul tau va fi trecut in mesajul de kick.
/msg x kick <#canal>
Topic - X va schimba topicul (maxim 145 caractere) si va include username-ul tau intre paranteze la inceputul topicului. NOTA: Daca DESCRIPTION sau URL-ul a fost setat si AUTOTOPIC este ON topicul va fi resetat peste 30 de minute daca canalul nu e idle.
/msg x topic <#canal>

Comenzi de NIVELUI 25-49 : User obisnuit al canalului

Devoice - Da devoice unuia sau mai multor useri de pe canal.
/msg x devoice <#canal> ...
Voice - Da voice unuia sau mai multor useri de pe canal.
/msg x voice <#canal> ...


Comenzi de NIVELUI 1-24 : Acces minim

Banlist - Arata lista de banuri a canalului. Aceasta comanda merge chiar daca sunteti sau nu pe canal.
/msg x banlist <#canal>
Status - Aceasta comanda face acelasi lucru ca si comanda de nivel 200 STATUS cu exceptia ca nu va raporta modurile canalului (+nt etc.) la oricine care are access 200 sau mai mic.
/msg x status #canal

Comenzi de NIVEL 0 : Restul

Access - Se poate verifica accesul unei persoane sau a unei masti. Informatia indica nivelul suspendarea (daca este cazul) si cand a fost vazut ultima oara userul. Pentru a vedea toti userii folositi /msg x access <#canal> *
Daca sunt mai mult de 15 accese du-te la http://cservice.undernet.org/live/ si logheaza-te ca sa vezi intreaga lista da click pe optiunea 'Channel Information' si completeaza numele canalului.
De asemenea puteti sa folositi deodata optiunile il locul username-ului sau mastii pentru a afla un anume rezultat.

* Optiunile de acces:
username - arata accesul unui user anume.
/msg x access <#canal>
-min - arata doar userii cu acces peste nivelul introdus.
/msg x access <#canal> -min
-max - arata doar userii cu acces sub nivelul introdus.
/msg x access <#canal> -max
-op - arata doar userii cu setarea OP la AUTOMODE.
/msg x access <#canal> -op
-voice - arata doar userii cu setarea VOICE la AUTOMODE.
/msg x access <#canal> -voice
-none - arata userii fara setare AUTOMODE (None).
/msg x access <#canal> -none
-modif- arata cine a modificat ultima data accesul.
/msg x access <#canal> -modif
Chaninfo - Arata daca canalul este sau nu inregistat userul managerului si actuala DESCRIPTION si URL daca exista.
Prescurtarea: INFO
/msg x chaninfo <#canal>
sau
/msg x info <#canal>
Help- Arata informatia de ajutor pentru o anume comanda.
/msg x help
Info - Arata informatii despre un username cum ar fi nick-ul si user@host daca sunt conectati limba aleasa cand a fost vazut ultima data si setarile de invisible si daca aveti suspend de la un CService Administrator. Daca este folosita pe userul personal va arata deasemenea si e-mail-ul dumneavoastra inregistrat ultimul hostmask in formatul (nick!userid@host) folosit cand username-ul a fost logat setarea ta max logins va lista toate canalele pe care ai acces (doar CService si tu pot vedea aceasta informatie nu si alti useri). Daca doresti sa ascunzi aceste informatii vezi comanda SET INVISIBLE (Nivel 0).
/msg x INFO
Lbanlist- Cauta in lista de banuri a lui X pentru o anumita masca. Folositi * pentru a vedea intreaga lista sau specifica un *!*user@*.host pentru a gasi un ban anume. Daca sunt mai mult de 15 banuri du-te la http://cservice.undernet.org/live/ si logheaza-te ca sa vezi intreaga lista da lick pe optiunea 'Channel Information' si completeaza numele canalului.
/msg x lbanlist <#canal> <* | *!*user@*.host>
Login - Aceasta incarca accesele tale in memorie si te autentifica pe TOATE canalele pe care ai access.
/msg x@channels.undernet.org login
Motd - Arata mesajul zilei a lui X.
/msg x motd
Search- Il face pe X sa listeze canalele unde anumiti parametri de cautare se potrivesc cu keyword-ul canalului daca exista. Nu este necesara folosirea wildcard-urilor (*).
/msg x search
Set - Schimba moduri speciala pentru username-ul tau.
/msg x SET
* Variabile si Valori:
Invisible- Aceasta este o optiune personala care te va lasa sa hotarasti vizibilitatea username-ului tau ceruta cu comanda INFO. Pentru a afla mai multe informatii vezi comanda INFO (nivel 0).
/msg x set invisible
Lang - Schimba limbajul cu care X iti raspunde.
/msg x set lang
Limbi disponibile:
Cod - Limba
? ar - Arabic
? ca - Catalana
? de - Germana
? dk - Daneza
? en - Engleza
? es - Spaniola
? fr - Franceza
? hu - Maghiara
? it - Italiana
? nl - Olandeza
? no - Norvegiana
? pt - Portugheza
? ro - Romana
? tr - Turca
Showcommands - Arata toate comenzile pe care le poti folosi pe canal corespunzator cu accesul tau. Daca nu e specificat nici un canal vor fi aratate doar comanzile de nivel 0.
/msg x showcommands <#canal>
Showignore- Arata lista de ignore a lui X. X va da ignore unui user cand acesta il flood-eaza intentionat sau nu. Durata ignore-ului este de 60 de minute.
/msg x showignore
Support - O metoda alternativa care iti permite sa confirmi ca esti de acord sau nu pentru o aplicatie a unui canal daca te alfi in lista suporterilor. Dupa autentificare X iti va trimite o notificare despre orice aplicatie a unui canal in care esti trecut ca un suporter si deasemenea iti va trimite o notificare referitor la comanda SUPPORT. Alternativ poti sa vizualizezi aplicatia din pagina web pentru a vedea mai multe informatii despre acest lucru pune o obiectie si confirma sau nu suportul pentru acel canal de acolo. Comanda nu va fi valabila daca nu esti trecut in lista celor care sunt suporteri a acelui canal sau un canal nu va avea o aplicatie de 'Pending' in web.
/msg x support <#canal>
Verify - Arata daca persoana este sau nu logata si daca este asa va arata username-ul lui si de asemenea indica daca acesta este un Administrator sau Reprezentant Oficial de la CService si/sau este un IRCop.
/msg x verify


Acuma In Engleza:
Undernet Channel Service Committee
CMaster Command List
Updated: September 28, 2003

*-------------------------------------------------------------------------*

NOTES regarding SYNTAX and PARAMETERS:

* Parameters enclosed in <> are mandatory.
* Parameters enclosed in <> are optional.
* x|y means x or y.
* refers to a user's current nickname.
* refers to the username account that a user has registered with
CService, not to be confused with . For more information about
username accounts and how to determine someone's username, refer to the
INFO and VERIFY commands.
* All commands shown with the field can also work with a
nickname by preceding the nickname with an equal (=) sign.
For example, consider a user with the nickname ^Test^ and the username
Test2K3. The ACCESS command can be performed on this user in
either of these methods:

/msg x access <#channel> Test2K3
/msg x access <#channel> =^Test^

The first method directly queries X as to whether or not the username
Test2K3 is in the channel userlist.
The second method has X verify if ^Test^ is authenticated, and if so,
performs the ACCESS lookup on his username account, Test2K3.
This can be performed with any command that requires a , but
will only work if the user is authenticated, otherwise X will reply with
"No Match!"
* refers to any search string utilizing wildcards (* and ?).
A *!*userid@host string is one example of a wildcard pattern.
For example, both the ACCESS and LBANLIST commands accept :

/msg x access <#channel> ?irc*
/msg x lbanlist <#channel> *.users.undernet.org

The ACCESS command would return any usernames on the channel who matched
the ?irc* wildcard string.
The LBANLIST command would return all bans set for users who had enabled
Undernet's virtual hostmask (usermode +x).

NOTE about Special Channel Modes:

* Undernet has implemented two new modes (one channel mode, and one user
mode) which are directly related to the CService username account system.

+r is a channel mode which restricts the channel to "Registered Users
Only," meaning only users who have a registered username account with
CService and are logged into X may join that channel.

+x is a user mode which enables Undernet's "Virtual Hostmask," which will
mask your true host/IP address with .users.undernet.org.
Other users will see this virtual hostmask instead of your actual host/IP
address. CService Admin and IRC Ops can see through +x, as can X,
however. You will always be able to see your true host/IP, of course.
Unlike the virtual hostmask mode that some other IRC networks use,
Undernet?s cannot be unset; the user must disconnect from Undernet to
disable it.

NOTE for SCRIPTERS:

* IRC scripts should always use /msg x@channels.undernet.org for all
commands, not just LOGIN, to ensure the command gets sent to X in the
event of a temporary nick change for X or other unforeseen circumstances
which could render your script temporarily unusable.

---------------------------------------------------------------------------
LEVEL 500 (Channel Manager)
---------------------------------------------------------------------------

PART - Tells X to part your channel. To have X remain out of the channel,
refer to SET AUTOJOIN.

/msg x part <#channel>

SET - Sets flags for your channel. Flags are special settings that tell X
how to behave under certain conditions.

/msg x set <#channel>

AUTOJOIN - When this flag is ON, X will always join the channel when
it returns online (eg. after maintenance or a netsplit).

/msg x set <#channel> autojoin

MASSDEOPPRO - The maximum deops X will allow a user (see note) to perform
within 15 seconds. Any user exceeding this will be deopped and, if on the
channel userlist, suspended for 5 minutes. They will also have a level
25 ban placed on them and will need to unban themselves after the
suspension expires.

NOTE: The current version of MASSDEOPPRO only checks when users perform
deops with the /mode command, not with X's DEOP command.

/msg x set <#channel> massdeoppro <0-7>

NOOP - When this flag is ON, X will not allow any other users to be
opped.

/msg x set <#channel> noop

STRICTOP - When this flag is ON, X will only allow authenticated
level 100+ users be opped.

/msg x set <#channel> strictop

---------------------------------------------------------------------------
LEVEL 450+ (Trusted Channel Admin)
---------------------------------------------------------------------------

JOIN - Tells X to join the channel. To have X always join the channel
automatically, refer to SET AUTOJOIN.

/msg x join <#channel>

SET - Sets flags for the channel. Flags are special settings that tell X
how to behave under certain conditions.

/msg x set <#channel>

* Flags and Values:

AUTOTOPIC - This flag makes X reset the topic to the channel
DESCRIPTION and URL every 30 minutes. Note that if the channel is
idle, the topic will not be reset during that time.

/msg x set <#channel> autotopic

DESCRIPTION - Sets the channel description (80 characters max), which
can be seen in the CHANINFO reply. If no description text is
specified, the current description is cleared.
Alias: DESC

/msg x set <#channel> description
/msg x set <#channel> desc

FLOATLIM - Toggles the channel "floating limit" feature on or off. If
enabled, X will reset the channel limit (channel mode +l) within a
preset margin above the number of users in the channel, and within a
preset period of time. This can help prevent large botnets from
joining and flooding the channel. By default, this feature is off.
When enabled, the FLOATLIM flags will be displayed in the STATUS
reply.

Example STATUS reply:
"Flags set: FLOATLIM (MGN:3, PRD:20, GRC:1, MAX:0)"
In this example, FLOATLIM is ON, with a FLOATMARGIN of 3, a
FLOATPERIOD of 20 seconds, a FLOATGRACE of 1, and FLOATMAX is OFF.

Refer to SET FLOATGRACE, SET FLOATMARGIN, SET FLOATMAX, and SET
FLOATPERIOD for more information.

/msg x set <#channel> floatlim

FLOATGRACE - Sets a grace value for the floating limit feature. If
the difference between the current limit and what the new limit
would be is less than the grace value, X will not reset the limit,
so that quiet channels are not littered with mode changes.
This value can be between 0-19. The default value is 1.

/msg x set <#channel> floatgrace <0-19>

FLOATMARGIN - Sets the user margin for the floating limit. The limit
that X resets will be: FLOATMARGIN + the current number of users in
the channel. This value can be between 2-20. The default value is 3.

/msg x set <#channel> floatmargin <2-20>

FLOATMAX - Sets a maximum limit for the floating limit setting.
When enabled, X will not reset the channel limit higher than FLOATMAX.
This value may be from 0-65536. The default value is 0 (Off).

/msg x set <#channel> floatmax <0-65536>

FLOATPERIOD - Sets the time period, in seconds, before X resets the
channel limit. The value may be from 20-200. The default value is 20
seconds.

/msg x set <#channel> floatperiod <20-200>

KEYWORDS - Sets the keywords for the channel (80 characters max).
Keywords should be separated by a space. X uses these keywords when
a user performs a SEARCH command. If no keywords are specified, the
current channel keywords are cleared.

/msg x set <#channel> keywords

MODE - This will save the current channel modes as default. When X
joins the channel, it will reset those modes if it is alone in the
channel.

/msg x set <#channel> mode

URL - You can state the channel's web site URL(s) with this
option (75 characters max). The URL can be viewed in the CHANINFO
reply or by logging into http://cservice.undernet.org/live/ then
clicking "Channel Information" and submitting the channel name.
If no URL is specified, the current URL setting is cleared.

/msg x set <#channel> url

USERFLAGS - Set the default AUTOMODE for when a new user is added to
the userlist. Default value is 0.
Values: 0 = None, 1 = Op, 2 = Voice.

/msg x set <#channel> userflags <0-2>

Refer to MODINFO AUTOMODE for more information.

---------------------------------------------------------------------------
LEVEL 400+ (Userlist Admin)
---------------------------------------------------------------------------

ADDUSER - Adds a user to the channel's userlist. You cannot add a user
with equal or higher access than your own.

/msg x adduser <#channel>

CLEARMODE - Clears all channel modes. Can be used when the channel has
been locked up (channel modes +i, +l, and/or +k).

NOTE: This is not necessarily the best method to gain entry to your
channel, because other people or bots may be opped in the channel that
may reset the modes as you clear them. Refer to the STATUS command
for related information.

/msg x clearmode <#channel>

MODINFO - The following commands can be used to make changes to existing
users in the channel's userlist. You cannot modify someone with an
equal or higher level.

/msg x modinfo <#channel>

ACCESS - Changes the access level of a user. Access level can be set
between 1 and your access level -1 (ie. if you have an access level
of 400, you may assign a level of up to 399 to other users).

/msg x modinfo <#channel> access

AUTOMODE - Changes the automode of a user to one of these specified
modes: NONE, OP, or VOICE. Based on this setting a user can be voiced
or opped when he joins the channel, or if the user is already on the
channel, the automode will take place once the user is authenticated
with X.

/msg x modinfo <#channel> automode

REMUSER - Removes a user from the channel database. You must have higher
access than the user you want to remove. You can also remove yourself
from any channel, as long as you are not the Channel Manager (500 access
level in that channel). Channel Managers wishing to remove themselves
will need to purge their channel, or transfer the channel to another
user.

/msg x remuser <#channel>

---------------------------------------------------------------------------
LEVEL 200 (Userlist Op)
---------------------------------------------------------------------------

KICK - Makes X kick all users matching the specified *!*userid@host
mask, but does not kick the person issuing the command if they match
also. Use should be limited to extreme channel flooding or clones. You
may wish to set a ban on the mask, or +i (invite-only) on the channel
before issuing the kick to prevent matching users from rejoining after
being kicked. Your username will be placed in the kick message, enclosed
in parentheses.

/msg x kick <#channel>

STATUS - Displays all channel flags and settings, channel modes, the
number of users and ops in the channel, currently authenticated users for
the channel, and whether X is on the channel or not. Currently
authenticated users are shown in a "username/nickname " format. A
user's nickname will only be shown if that user is currently on the
channel, otherwise only their username and level are displayed.

The ability to see channel modes is extremely helpful in case the channel
is locked up (channel modes +i, +l, and/or +k). If the channel has a key
(+k), X will display the current channel key. You may use the INVITE
command to have X invite you into the channel, overriding all current
channel modes, or alternatively, you may use the CLEARMODE command to
clear all channel modes, then join the channel.

/msg x status <#channel>

---------------------------------------------------------------------------
LEVEL 100+ (Channel Operator)
---------------------------------------------------------------------------

DEOP - Deops one or more persons in the channel. If no nick is
specified, and you are opped on the channel, X will deop you.

/msg x deop <#channel> ...

OP - Ops one or more persons in the channel. If no nick is specified,
and you are not opped on the channel, X will op you.

/msg x op <#channel> ...

INVITE - X will invite you into the channel, allowing you to join
regardless of current channel modes.

/msg x invite <#channel>

SUSPEND - Suspends a user's access to X on the channel's userlist for
the specified period of time, at the specified level, if given. If a
level is not specified, X will use your access level. You can only
suspend someone with access lower than your own. The maximum duration
is 372 days (8928 hours, 535680 minutes).

* M = minutes, H = hours, D = days

/msg x suspend <#channel>

UNSUSPEND - Unsuspends a user's access to X on the channel's userlist.
You can only unsuspend a user with access lower than your own, provided
that the suspension level is also less than or equal to your access
level.

/msg x unsuspend <#channel>


---------------------------------------------------------------------------
LEVEL 75+ (New Channel Operator)
---------------------------------------------------------------------------

BAN - Adds a specific *!*userid@host to X's channel banlist.
If the user is online, you can specify their nick, and X will
automatically ban the *!*userid@host for that user.

Bans that cover a broader range than previously set bans will replace the
previous bans. Any user in the channel who matches the ban will also be
kicked if the ban level is 75+. The duration is in hours, with a maximum
of 336 hours (2 weeks). The ban level can range from 1 to your own level.
The ban reason can be a maximum of 128 characters.
If no duration and/or level is specified, the default will be a duration
of 3 hours at level 75.

NOTE: If the banned user has Undernet's "virtual hostmask" (user mode +x)
enabled, X is able to see through it to their actual host, so banning
their username via *!*@username.* will also ban their actual host.

* Ban Levels: 1-74 = Prevents the user from having ops (+o) on
the channel.
75-500 = Prevents the user from joining the channel.

/msg x ban <#channel>


UNBAN - Removes a ban from X's channel banlist, and also any matching
bans from the current channel banlist. You can only remove bans from X's
banlist that are equal to or less than your own access. To search X's
banlist, refer to the LBANLIST command. To view the current channel
banlist, refer to the BANLIST command.

/msg x unban <#channel>

---------------------------------------------------------------------------
LEVEL 50+ (Trusted Channel Regular)
---------------------------------------------------------------------------

KICK - Makes X kick someone from the channel. Your username will be
placed in the kick message, enclosed in parentheses.

/msg x kick <#channel>

TOPIC - Makes X change the topic in the channel (145 characters max) and
includes your username, enclosed in parentheses, at the beginning of the
topic.

NOTE: If a DESCRIPTION or URL has been set and AUTOTOPIC is ON,
the channel topic will be reset in 30 minutes, unless the channel is
idle.

/msg x topic <#channel>

---------------------------------------------------------------------------
LEVEL 25+ (Channel Regular)
---------------------------------------------------------------------------

DEVOICE - Devoices one or more users in the channel.

/msg x devoice <#channel> ...

VOICE - Voices one or more users in the channel.

/msg x voice <#channel> ...

---------------------------------------------------------------------------
LEVEL 1+ (Minimum Access)
---------------------------------------------------------------------------

BANLIST - Displays the channel banlist.

/msg x banlist <#channel>

REMUSER - At this level, and above, you can remove yourself from any
channel, as long as you are not the Channel Manager (Access Level 500 in
that channel). Channel Managers who wish to remove themselves must purge
the channel, or transfer the channel to another user.

/msg x remuser <#channel>

STATUS - Displays all channel flags and settings, the number of users
and ops in the channel, currently authenticated users for the channel,
and whether X is on the channel or not. Currently authenticated users are
shown in a "username/nickname " format. A user's nickname will
only be shown if that user is currently on the channel, otherwise only
their username and level are displayed.

/msg x status <#channel>

---------------------------------------------------------------------------
LEVEL 0 (Everyone)
---------------------------------------------------------------------------

ACCESS - Looks up access information for a certain user via nick or
username, or multiple users via wildcard pattern. The information
displayed is: access level, automode if applicable, suspension status and
level if suspended, and when the user was last seen. If there are more
than 15 results, log into http://cservice.undernet.org/live/ to see the
entire list by clicking on the "Channel Information" link and submitting
the channel name. You can also combine these options to get specific
results.

/msg x access <#channel> <*|pattern|username|=nickname> <-min >
<-max > <-modif> <-none|-voice|-op>

* - shows the entire channel access list.
/msg x access <#channel> *

pattern - shows the access level of all usernames matching the
wildcard pattern.
/msg x access <#channel>

username - shows the access level of a single user.
/msg x access <#channel>

=nickname - shows the access level of a single user by nickname.
/msg x access <#channel> <=nickname>

-min - shows only users above the given level.
/msg x access <#channel> -min

-max - shows only users below the given level.
/msg x access <#channel> -max

-op - shows only users with the OP AUTOMODE flag.
/msg x access <#channel> -op

-voice - shows only users with the VOICE AUTOMODE flag.
/msg x access <#channel> -voice

-none - shows only users with no AUTOMODE flag (None).
/msg x access <#channel> -none

-modif - shows who last modified the access listing.
/msg x access <#channel> -modif

CHANINFO - Displays whether or not a channel is registered, to whom,
and the currently set DESCRIPTION and URL, if any.
Alias: INFO

/msg x chaninfo <#channel>
/msg x info <#channel>

HELP - Displays help information on a given command.

/msg x help

INFO - Displays information about a username such as their nick and
userid@host if they are currently online, their language and invisible
settings, last seen information, and whether they may have been suspended
by a CService Administrator. If used on yourself, it also shows your
registered email address, the last hostmask (nick!userid@host format)
used when the username was logged into, your max logins setting, and
lists all channels which you have access on (only CService and you can
see this information, not other users). If you wish to make this
information hidden to the public, refer to the SET INVISIBLE command.

/msg x info

ISREG - Checks if a channel is registered or not.

/msg x isreg <#channel>

LBANLIST - Searches X's banlist for the specified string. Use * to see
the whole list, or specify a wildcard pattern to find specific bans. If
there are more than 15 results, log into
http://cservice.undernet.org/live/ to see the entire list by clicking on
the "Channel Information" link and submitting the channel name.

/msg x lbanlist <#channel>

LOGIN - This loads your access listing into memory and authenticates you
for all registered channels which you have access on.
Remember: No one from CService will ever ask you for your password! Do
NOT give out your password to anyone claiming to be CService!

/msg x@channels.undernet.org login

MOTD - Displays X's "Message of the Day."

/msg x motd

SEARCH - X will list any registered channels that have the specified
keyword(s) set. The use of wildcards is not required. A maximum of 10
results will be displayed.

/msg x search

SET - Changes special modes for your username.

/msg x set

INVISIBLE - Toggles the invisibility setting for your username info.
When this setting is on, another user cannot see if you are online, or
see any of your username info using the INFO command.

/msg x set invisible

LANG - Selects the language in which X will reply to you.

/msg x set lang

Languages available:
Code - Language
? ar - Arabic
? ca - Catalan
? ch - Christmas
? de - German
? dk - Danish
? ea - Easter
? en - English
? es - Spanish
? fr - Fran硩s
. gr - Greek
? ha - Halloween
? hu - Hungarian
? it - Italian
? mk - Macedonian
? nl - Dutch
? no - Norsk
? pt - Portuguese
? ro - Romanian
? sv - Svenska
? tr - Turkce

SHOWCOMMANDS - Shows all the commands you can use on a channel, according
to your access level. If no channel is specified, only level 0 commands
are shown.

/msg x showcommands <#channel>

SHOWIGNORE - Shows X's current ignore list. X automatically sets a 1 hour
ignore on anyone who accidentally or intentionally floods it.

NOTE: X will not reply to you if you are being ignored. If you don't
receive replies from X, ask a friend to check the ignore list for you.

/msg x showignore

SUPPORT - An alternate method allowing you to confirm or deny support
for a channel application which you are listed as a supporter on. Upon
authenticating, X will notify you of any channel applications that you
are listed as a supporter on and will also notify you of this SUPPORT
command. Alternatively, you can choose to view the application on the web
to see more information about it, post an objection, and confirm or deny
your support from there. The command will not be effective if you are not
listed on a channel as a supporter, or a channel does not have a pending
application on the web.

/msg x support <#channel>

VERIFY - Displays whether or not a person is logged in, and if so
displays their username, and also indicates whether or not they are an
Official CService Administrator, Developer, or Representative,
and/or an IRC Operator.

/msg x verify

*-------------------------------------------------------------------------*
This document was last updated on September 28, 2003 by Ace and Talyn
This file is maintained by Undernet CService Committee
E-mail cservice@undernet.org with any suggestions or comments
CService URL: http://cservice.undernet.org
Undernet URL: http://www.undernet.org

Pagina prevazuta cu aer conditionat Va rugam inchideti geamul!